Lærertreff etter 40 år
Per Stordrange.

Lærertreff etter 40 år

Magerøya-viruset sitter i ryggmargen på lærere som har jobbet i Nordkapp.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 09.07.2020 09:38
Sist oppdatert : 09.07.2020 10:21

Lærere som jobbet på Magerøya på 1970-tallet og 1980-tallet har denne uken v!Bak fra venstre: Reidar Stenrud Nilsen, Leiv Karsten Medhaug, Svein Lindøy, Ivar Damman, Øyvind Tveit, Bergfrid F. Lindøy. Foran fra venstre: Liv Ingunn Heie Medhaug, Norunn G Tveit, Liv F. Damman, Torunn Stenrud Nilsen, Reidun B Stordrange og Per S Stordrange.ært samlet på Magerøya. 

--Det er lærere fra hele landet som har jobbet i Honningsvåg eller Skarsvåg på 1970-tallet og 1980-tallet som er samlet. Selv om vi flyttet fra Magerøya for 40 år siden er det fortsatt dragning mot Nordkapp. Magerøya-viruset sitter i ryggmargen, sier Per Stordrange til Radio Nordkapp.

--Det var Kåre Pedersen som markedsførte Honningsvåg slik at kona og jeg søkte. Jeg startet med min første klasse i 1979 ved Honningsvåg skole. Det var en stor overgang da jeg flyttet til Honningsvåg fra Flekkefjord etter lærerstudiene i Bergen. Det er noe med naturen, menneskene som gjør at man knytter kontakter og kommer tilbake, sier Stordrange.

Stordrage ble pensjonist i fjor. 

--Det er stor forskjell på skolen i 1979 og det jeg forlot i 2019. Det er mange elever som er motivert for å gjøre det bra. Samtidig kjører vi alle elevene igjennom den samme trakten uten individuell tilpasning og det kan skape tapere, sier Stordrange. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS