Kraftigste elbilladerne i landet
Fra venstre: Per-Erik Ramstad (Alta Kraftlag), Oddbjørn Samuelsen (Repvåg Kraftlag), Erling Martinsen (Ymber), Astrid Lilliestråle (Enova) og Stein Mathisen (Varanger Kraft). (Foto: Kilian Munch)

Kraftigste elbilladerne i landet

En klar målsetting for Repvåg Kraftlag og de andre kraftlagene i Finnmark.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 28.02.2020 17:44

Kraftlagene i Finnmark overtar søkerposisjonen i forhandlingsprosessen med Enova. Målet er å bygge landets kraftigste ladenettverk for elbiler.

Ymber, Alta Kraftlag, Hammerfest Energi, Repvåg Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Nordkyn Kraftlag og Varanger Kraft har blitt enige med Fortum og Enova om å overta Fortums søkerposisjon i prosessen med å få et ladenettverk på 25 lyn- og hurtigladesteder i Troms og Finnmark.!Oversiktskart for ladestedene.

--I fjor merket vi at framdriften med hurtigladere for elbiler bremset opp. Derfor gikk kraftlagene inn og overtok prosjektet fra Fortum. Nå går vi i gang med å bygge 25 lyn- og hurtigladere over hele fylket, sier Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, til Radio Nordkapp. 

--Prosjektet er hundre prosent finansiert av Enova. Kraftlagene har kompetansen og er en naturlig aktør for å bygge og drifte transformatorer, kabler og ladestasjoner, sier Samuelsen.

--Jeg har stor tro på elbil også i Finnmark. Riktig nok er vi mange som kjører med henger. Nå begynner batteripakkene å bli så kraftige at man også kan trekke henger med elbil. Det er klart det frister å få «full tank» på elbilen for 100 kroner, mens en full tank med bensin snart koster 1 000 kroner, sier Samuelsen. 

Honningsvåg, Havøysund, Olderfjord, Lakselv, Ifjord, Kjøllefjord, Mehamn og Skaidi er noe av de 25 stedene i Finnmark som skal få lynladere.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS