Arctic Race of Norway skal bli verdens første sykkelritt som kun bruker el-biler
Kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjord går sammen om å finansiere mobile ladestasjoner som skal brukes under Arctic Race of Norway. Fra venstre.: Knut-Erik Dybdal fra Arctic Race of Norway, Rolf Inge Roth fra Hålogaland Kraft, Bjørn Erik Olsen fra Hålogaland Kraft, Jørn Jakobsen og Christian Stenbo fra Hyundai, Hallvard Pettersen fra Vesterålskraft, Barry Larsen fra Trollfjord, Arnt Winther fra Lofotkraft, Eirik Frantzen fra Nordkraft. (Foto: ARN/Kathinka Wang)

Arctic Race of Norway skal bli verdens første sykkelritt som kun bruker el-biler

Arctic Race of Norway blir historisk.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.06.2019 01:19

Arctic Race of Norway skal bli det første sykkelrittet i verden som kun skal bruke el-biler, men mangel på ladere har skapt utfordringer. 

Nå er en løsning på plass.

Arctic Race of Norway ønsker å bidra til å redusere utslipp av klimagasser. Klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor, og det er i Arktis man merker klimaendringene mest. Det gjør saken ekstra aktuell for verdens nordligste profesjonelle etapperitt på sykkel. 

På grunn av distansen til Nord-Norge fra de stedene lagene vanligvis oppholder seg, stiller Arctic Race of Norway opp med biler til alle lagene som deltar. Det har åpnet for denne muligheten som nå er i ferd med å bli virkelighet.

--Hyundai som leverer alle bilene til Arctic Race of Norway ønsket å bruke el-biler. Det syntes vi var en god ide. Det gir mindre utslipp, og vi har nok av ren elektrisk kraft i Nord-Norge, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway, i en pressemelding. 

Utfordringer 
Da ambisjonen om å bruke el-biler kom på bordet, dukket det også opp noen utfordringer. Det er nemlig ingen hemmelighet at infrastrukturen for el-biler i Nord-Norge, i form av ladestasjoner, er langt dårligere i Nord-Norge enn i resten av landet. Dette ønsker Arctic Race of Norway å bidra til en løsning på.

--Vi tok dette som en utfordring, og kontaktet kraftselskapene i regionen for å høre om de kunne være med å løse dette. Responsen var overveldende, og nå har vi en løsning på plass som gjør at 46 av bilene i årets ritt kan gå på ren nordnorsk kraft, sier Dybdal.

Kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjord går sammen om å finansiere mobile ladestasjoner som skal brukes under Arctic Race of Norway.

Arctic Race of Norway blir arrangert 15. Til 18. august. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS