Rydder tapte fiskeredskaper
I aksjonen i 2020 ble det funnet snøkrabbeteiner. (Foto: Fiskeridirektoratet)

Rydder tapte fiskeredskaper

Opprenskingstoktet startet torsdag.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.08.2023 01:30

Årets havgående opprenskingstokt etter tapte og gjenstående fiskeredskaper startet torsdag 10. august med det innleide fartøyet M/S «Vikingbank».

Toktet varer til slutten av september og går fra Ålesund i sør til Kirkenes i nord, melder Fiskeridirektoratet på nett

De årlige opprenskingstoktene som Fiskeridirektoratet gjennomfører, er et svært viktig bidrag for å redusere marin forsøpling og spøkelsesfiske. I 2022 ble det blant annet tatt opp 31 000 meter med garn.

--Brukbare deler og hele redskaper som tas opp leveres tilbake til eier så langt som mulig, mens noe går til gjenvinning. Det som ikke kan nyttes på noen måte blir håndtert av avfallsmottak, sier Gjermund Langedal, toktleder i Fiskeridirektoratet.  

Meld fra nå 
Fiskerne er stort sett flinke til å følge opp meldingskravet ved tap av fiskeredskap, men det er alltid noen etternølere og dessverre noen som av ulike grunner lar være å melde fra.

--Dersom noen har glemt å melde fra om sine tap eller kjenner til områder med gjenstående fiskeredskaper så er dette siste sjanse til å melde fra før toktet starter. Eventuelle tapsmeldinger fra andre periode av blåkveitefisket vil naturligvis bli tatt med etter hvert. Vi vil oppfordre om samarbeid på feltet slik at opprenskingen kan gjennomføres raskt og effektivt, sier Langedal.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS