Brødrene Johansen
Familien Johansen. (Foto: Filmweb)

Brødrene Johansen

Filmen «Brødrene Johansen» har blitt vist i Honningsvåg.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 08.05.2023 09:26
Sist oppdatert : 08.05.2023 09:28

Det var 22 personer som møtte fram til førpremieren på filmen «Brødrene Johansen» i Nordkapp kino og kultursal fredag kveld. 

Det var en sterk som hadde sitt eget fortellerspråk. 

«Brødrene Johansen» er en dokumentar om brorskap og tilhørighet. En annerledes oppvekstfortelling der bygdemenn blomstrer, både ved å bryte og bevare tradisjoner.

På ei øy langt mot nord, inni en fjord, ligger Kråkrøhamn. I den før så folkerike bygda, som nå huser kun 25 innbyggere, bor familien Johansen. Fem brødre har i et halvt århundre delt gode og onde dager på slektsgården sammen som mor og far. Fiskeren Jan Ivar liker livet som det alltid har vært, mens geitebonden Idar drømmer om kjærlighet.

Et portrett av brødrene, sterkt krydret av høvdingen i huset, mor Kjellrun, som samtidig viser et nord-norsk kystsamfunn og den tradisjonelle fiskarbondens plass i den brytningstiden vi lever i nå.

Musikken er levert av honningsvågingen Ville Langfeldt og var virkelig med på å underbygge historien, og de flotte bildene fra distrikts Norge.

Filmen kom veldig nært på familien Johansen og det er veldig spesielt at filmskaperen Trude Ottersen har fulgt familien over en så lang periode som ti år. Filmen anbefales på det varmeste.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS