Etterlyser emballasje fra fisk
Flere må bli flinkere til å sortere metallemballasje som dette. (Foto: Trond Høines/LOOP)

Etterlyser emballasje fra fisk

Oppfordring fra Norsk Metallgjenvinning.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.03.2023 15:45

Det er spesielt to typer metallemballasje som for ofte ender i restavfallet i stedet for å bli kildesortert. Det er aluminiumsformer til fisk og tomme makrellbokser.

Mange er flinke til å kildesortere metallemballasje, og forbrukerundersøkelser Kantar gjør for Norsk Metallgjenvinning, viser at 83 prosent av befolkningen sier de kildesorterer metallemballasjen sin. Likevel viser plukkanalyser at det er for mye metallemballasje i restavfallet.

Returselskapet Norsk Metallgjenvinning, som har ansvar for innsamling og gjenvinning av metallemballasje, gjennomfører jevnlig plukkanalyser som viser at folk dessverre ikke alltid er så flinke som de sier i undersøkelser. Analysene viser at det er alt for mange aluminiumsformer fra ovnsbakt fisk og tomme makrellbokser som havner i restavfallet framfor returordningen.

--Vi skulle ønske at flere ble enda flinkere til også å kildesortere denne emballasjen riktig. Makrellboksene og aluminiumsformene er verdifulle for oss, og de er like gode å gjenvinne som annen metallemballasje, sier Ylva Erbach, daglig leder i Norsk Metallgjenvinning, i en pressemelding. 

Aluminium er en ettertraktet og verdifull råvare som bør brukes mange ganger. Aluminium har like god kvalitet hver gang den gjenvinnes og kan derfor gjenvinnes i det uendelige.

Ylva Erbach i Norsk Metallgjenvinning tror det er spesielt en grunn til at mange kaster aluminiumsformene i restavfallet.

--Er de brukt til å varme mat i ovnen, kan det ofte være fastbrente matrester som folk synes det er vanskelig å fjerne. Et godt råd fra oss er derfor å sette dem i vann etter bruk, eller legge litt bakepapir under maten før den stekes, sier Erbach.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS