Sentrumsplanen i planutvalget
Nordkapp formannskap da sentrumsplanen ble behandlet, tirsdag 21. mars 2023.

Sentrumsplanen i planutvalget

Nordkapp kommunes planutvalg har behandlet sentrumsplanen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 21.03.2023 13:30
Sist oppdatert : 21.03.2023 14:50

Tirsdag behandlet planutvalget i Nordkapp, formannskapet, sentrumsplanen. Kommunestyret gjør det endeleige vedtaket i saken.

--Det er historisk at vi nå snart får vedtatt en sentrumsplan, sier Yngve Kristiansen (SV) til Radio Nordkapp. 

--Det er mange prosjekter som har måtte vente eller har søkt dispensasjon i påvente av planen. Nå får vi en enklere prosess for de som ønsker å etablere seg i Honningsvåg, sier Ruben Alseth (H). 

--Jeg håper områdeplanen vi har behandlet i planutvalget, kan skape debatt lokalt til vi endelig vedtar planen i kommunestyret. Det sier Kari Lene Olsen, gruppeleder for Arbeiderpartiet. 

--Det jeg ikke har fått svar på i dag er hvem som har spilt inn at Turn skal vernes. Det er for dårlig, sier Hugo Salamonsen (Sp). 

Et enstemmig planutvalg støtte Høyres forslag om å endre "som skal bevares: til "som kan hensyntas:" i kapitelet om kulturminner.

Fra områdeplanen side 68 i planutvalgets saksdokumenter tirsdag 21. mars 20203.
7.8.4 Kulturminner og kulturmiljø
Registrerte kulturminner og særlig viktige historiefortellende elementer skal bevares og dere særpreg sikres og videreføres.
Kvartalsstrukturen, bebyggelsesstruktur, gateløp, høyder og volum skal hensyntas og videreføres.
Forholdet til eksisterende kulturmiljø skal redegjøres for ved tiltak innenfor området avsatt til hensynssone kulturmiljø.
Enkelte miljøer er identifisert i DIVE-analyse og registrert i nasjonale og regionale kulturminneregisteret. Hensynene til bevaring og videreføring av kvaliteter i disse miljøene sikres med hensynssone H570:
- Deler av NB!-registerets sone for sentrumsbebyggelsen
- Festplassen og Honningsvåg kirke
Enkelte bygg og anlegg vurderes som spesielt viktige, og reguleres med juridisk linje bygg, kulturminner, mm. som skal bevares: Honningsvåg kirke, Postkontoret, Havly, Betania, Fiskerfagskolen, Rådhuset Turnhallen.





Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS