Folkemøte om torskeoppdrett
Folkemøte om torskeoppdrett torsdag kveld, audiotire, Nordkapp videregående skole.

Folkemøte om torskeoppdrett

Få kritiske spørsmål på møtet om torskeoppdrett i Nordkapp.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 20.03.2023 09:38
Sist oppdatert : 20.03.2023 09:41

Om lag 25 personer møtte fram til folkemøtet om torskeoppdrett, et møte i auditoriet til Nordkapp videregående skole torsdag kveld.

Det var selskapet Kime Akva som innkalte til møtet i samarbeid med blant annet Nordkappregionen Næringshage. Kime Akva planlegger torskeoppdrett vest for Gullgammen.!Noen av de PowerPoint-presentasjonene som ble vist på møtet.

Det var et veldig rolig møte med få kritiske spørsmål. 

--Vi er mange fiskere som er skeptiske til oppdrett, samtidig skjønner vi at kommunen og andre jobber for flere arbeidsplasser. Det som jeg spilte inn var om de er klare over hvilket værhardt og strømutsatt område de ønsker å etablere seg i, sier fisker Alf Steinar Thomassen til Radio Nordkapp.

--Jeg hadde håpet dere skulle komme flere. Jeg var forberedt på kritiske spørsmål. Hvis alt går uten problemer, så kan den første torsken bli satt ut våren 2024, sier Stafan Paulsen i Kime Akva.

Hvis fylkes fylkeskommunen gir konsesjon, så skal selskapet bruke over 200 millioner kroner før torsken kan slaktes og selges. Det er ventet at det blir seks arbeidsplasser på anlegget, pluss lokal ledelse. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS