Høyeste beløp per skyldner i Troms og Finnmark
Troms og Finnmark har det høyest beløp per skyldner. (Illustrasjonsfoto)

Høyeste beløp per skyldner i Troms og Finnmark

Ferske tall fra data- og analyseselskapet Experian.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.03.2023 23:30

Tall fra data- og analyseselskapet Experian viser at nordmenn i februar hadde betalingsanmerkninger tilsvarende 58,1 milliarder norske kroner, en nedgang på 3,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

Julie Berg, analytiker i Experian, sier at antallet skyldnere utgjør 5,1 prosent av landets befolkning over 18 år. 

--I tillegg til en nedgang i totalbeløpet, er det også en liten nedgang i antallet skyldnere. I fjorårets februar var tilsvarende tall på 5,3 prosent. Det er heller ingen økning sammenlignet med forrige måned, da andelen av befolkningen med betalingsanmerkninger var på 5,2 prosent, sier Julie Berg. 

--Det er i Troms og Finnmark hvor det er høyest beløp per skyldner med et snittbeløp på 43.060 kroner. Lavest beløp er det i Oslo hvor tilsvarende tall er på 24.932 kroner, sier hun videre.

Julie Berg sier at det er fint å se en generell nedgang, men at det er vanskelig å forklare hvorfor det er slik akkurat nå.

--Vi er inne i en tid med stor økonomisk usikkerhet, og der er derfor vanskelig å peke på konkrete årsaker til nevnte nedgang. Det som er viktig, er at långivere er sitt ansvar bevisst og innvilger lån og kreditt på en ansvarlig måte. Hvilket blir stadig enklere takket være teknologi som Open Banking som gir den enkelte långiver langt bedre historikkinnsikt for bruk som beslutningsgrunnlag, avslutter hun.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS