Godt rustet til å håndtere kriser
Elisabeth S. Aarsæther, Direktør DSB. (Foto: Anita Andersen, DSB)

Godt rustet til å håndtere kriser

Beredskap er et samspill mellom myndighetene og privat sektor.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.02.2023 03:45

Åtte av ti mener erfaringene fra kriser og hendelser de siste to årene har gjort dem mer forberedt på å møte framtidige kriser.

Krigen i Ukraina har gjort noe med oss. Politikerne bevilger mer penger til militær og sivil beredskap, men også folk ruster opp. 

--Siden 2018 har vi i DSB gitt befolkningen råd om egenberedskap – altså tips til enkle forberedelser i eget hjem i tilfelle noe skulle skje. Etter Russlands angrep på Ukraina har vi sett at folk ikke bare har fått med seg rådene våre, men de har også begynt å følge dem. De siste årene har vi målt hvor godt innbyggerne er forberedt på ulike kriser. I 2017 sa 21 prosent at de hadde lagret drikkevann. I vår nyeste undersøkelse svarer nå 43 prosent at de har drikkevann i flasker, i tilfelle vannet i springen blir forurenset eller avstengt. Hele 64 prosent har lagret mat, har Elisabeth S. Aarsæther, direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), skrevet i en kronikk publisert i Radio Nordkapps portal

Det er myndighetene som har hovedansvaret for beredskapen i Norge, men beredskap er et samspill der næringsliv, frivillige organisasjoner og befolkningen har avgjørende innvirkning på resultatet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS