Varsler prisjustering av statsbudsjettet
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. (Arkivfoto)

Varsler prisjustering av statsbudsjettet

Det kommer forslag til endringer i revidert nasjonalbudsjett i mai.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 03.02.2023 23:30

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler at regjeringen jobber med en pris- og lønnsjustering av statsbudsjettet for 2023.

Ved fremleggelsen av statsbudsjettet i oktober i fjor, la regjeringen vekt på å få et ansvarlig budsjett, som holdt igjen på pengebruken for å motvirke prisstigning og renteoppgang som rammer folk flest. Oppdaterte anslag for lønns- og prisvekst i år, er høyere enn det som ble lagt til grunn i fjor høst.

Dersom ikke det justeres, vil budsjettet i år virke betydelig strammere enn det som var meningen. 

--De endrede forutsetningene påvirker ikke bare offentlige virksomheter som sykehus, politi, skoler og andre, men også verdien av tilskudd til bedrifter og organisasjoner og overføringer til folk, som for eksempel barnetrygd. Dette gjør vi noe med, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding.

Regjeringen vil i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i mai, fremme forslag for Stortinget om en pris- og lønnsjustering av budsjettet som veier opp for den ekstraordinære kostnadsveksten i år. Statsbudsjettet justeres vanligvis ikke for slike endringer gjennom budsjettåret.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS