Kjerkol ønsker forbedringer i pasientreiseordningen
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. (Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor)

Kjerkol ønsker forbedringer i pasientreiseordningen

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har besvart spørsmålet fra Finnmark-representanten Irene Ojala, et spørsmål der Ojala brukte Edelh Ingebrigtsen som eksempel.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.02.2023 01:30

Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus fra Finnmark, brukte Edelh Ingebrigtsen fra Honningsvåg som eksempel i et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren.  

Ojala ville vite om statsråden mener dagens regelverk og praksis for pasientreiser sikrer den tryggheten pasienten trenger, og når vil Stortinget få til behandling en sak om forbedringer i regelverket for pasientreiser, slik Stortinget har bedt om?

iFinnmark har flere ganger omtalt Edelh Ingebrigtsens erfaringer med Pasientreiser.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har besvart spørsmålet. 

--Jeg mener det er behov for å gjøre forbedringer i pasientreiseordningen. Det fremgår også av Hurdalsplattformen at denne regjeringen vil forenkle og forbedre pasientreiseordningen. Det er helseforetakenes pasientreisekontorer som tilrettelegger transport i de tilfellene pasienten har behov for tilrettelagt transport av medisinske eller trafikale grunner. De regionale helseforetakene ble i foretaksmøtet i juni 2021 pålagt å følge opp sin rapport Interregional utredning av organiseringen av pasientreiseområdet. Dette innebærer blant annet at de regionale helseforetakene skal utvikle standarder og retningslinjer for venting på transport og samkjøring, forbedre rekvirentordningen, utvikle videre nasjonalt rammeverk for anbud og forvaltning av avtaler med transportleverandører, samt fortsette satsingen på digitale løsninger. Pasientreiseregelverket regulerer pasienters rett til å få stønad til dekning av nødvendige utgifter i forbindelse med reiser til og fra nærmere bestemte helsetjenester. Helsedirektoratet ble i tildelingsbrevet for 2019 gitt i oppdrag å foreta en bred gjennomgang av regelverket for pasientreiser. Helsedirektoratets rapport om gjennomgangen ble oversendt departementet i midten av oktober 2020. Evalueringen viser flere forbedringspunkter og det foreslås endringer som skal bidra til å gjøre regelverket lettere å forstå og praktisere. Departementet arbeider med forslag til endringer i pasientreiseforskriften for å følge opp innspillene i Helsedirektoratets rapport, og vil komme tilbake til Stortinget med en nærmere omtale av forskriftsendringene når disse har vært på offentlig høring. Det har Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol skrevet i svaret på spørsmålet fra stortingsrepresentant Irene Ojala. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS