Tante Grusom på turné
Tante Grusom, forestilling med Hålogaland Teater. (Foto: Knut Åserud)

Tante Grusom på turné

Lakselv og Honningsvåg er blant stedene som får besøk av Hålogaland Teater og Tante Grusom.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.01.2023 21:25

Tirsdag starter Hålogaland Teater turneen med Tante Grusom. Hålogaland Teater skal blant annet besøke Lakselv og Honningsvåg. 

--Det blir fantastisk å få dele denne forestillingen med så mange som mulig. Dette er ei historie med spenning fra første scene med en skikkelig «bad guy» som bare vil ha mer makt, og samtidig handle den om vennskap og det å høre til et sted, sier Trude Øines som spiller Tante Grusom, i en pressemelding. 

I stykket våkner 12 år gamle Stella opp fra koma etter en bilulykke som tok livet av foreldrene hennes. Nå er hun enearving av familiens herregård. Det er imidlertid noen andre som gjerne vil slå kloa i gården, Stellas grusomme tante Alberta. Sammen med sin bayerske ugle og med en rekke skitne triks forsøker hun med all sin makt å forhindre at Stella arver gården. Heldigvis får Stella hjelp fra overraskende hold, og sammen sørger de for at tante Alberta får større og mer bisarre utfordringer enn hun hadde forestilt seg.

Førstereis på turné 
For Kine Eliassen, Ingrid Mikalsen Deinboll (Stella) og Anker Gustavsen blir Tante Grusom deres første turné med Hålogaland Teater.

--Jeg gleder meg til publikum skal bli med oss inn i dette universet hvor vi skal løse en gåte sammen, sier Kine Eliassen som spiller spøkelset Sot. 

Tante Grusom er skrevet av den bestselgende barnebokforfatteren David Walliams og dramatisert av Neal Foster. Forestillingen hadde norgespremiere på Hålogaland Teater 12. januar i år. Regissør
Morten Røsrud står bak forestillinger som Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet og Tobias og dagen det smalt, begge nominert til Heddaprisen hvorav sistnevnte sto igjen som vinner.

Turnélisten for Finnmark: 
Tirsdag 31. januar, Kirkenes. 
Onsdag 1. februar, Båtsfjord. 
Torsdag 2. februar, Vadsø. 
Fredag 3. februar, Lakselv. 
Lørdag 4. februar, Hammerfest. 
Mandag 6. februar, Honningsvåg. 
Tirsdag 7. februar, Alta. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS