Elbilistene er skeptiske til elbil i distrikts-Norge
Det er viktig å regne på totalkostnadene når du kjøper bil. Lavere drivstoff- og vedlikeholdskostnader for elbiler bør absolutt være med i det regnestykket. Elbil er mer lønnsomt å eie enn en dieselbil. (Foto: NAF/Motor)

Elbilistene er skeptiske til elbil i distrikts-Norge

Tall fra en undersøkelse er overraskende for NAF.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.01.2023 09:00

En undersøkelse viser at under halvparten av elbilister mener elbil passer for folk som bor i distriktene. 

--Dette er overraskende tall og viser at vi fortsatt har en vei å gå før elbilen oppfattes som et godt alternativ for alle, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

I undersøkelsen Elbilbarometeret, som Norstat har gjort for NAF, svarer kun 45 prosent av elbilistene at elbil passer i distrikts-Norge. Blant de som ikke eier elbil, er det bare én av fire som mener elbil passer i distriktet. 

--Det blir stadig flere elbilmodeller å velge mellom, og de fleste i distriktene har god tilgang på lading hjemme. Salgstallene for elbiler nådde nye høyder i fjor, men at elbilistene selv er så skeptiske, viser at utviklingen ikke går så raskt som man skulle tro, sier Sødal.

Elbilmodeller som dekker de flestes behov
Det hører fortiden til at elbiler var små biler som kun egnet seg til å kjøre rundt i byen med. Nå finnes det et stort antall bilmodeller å velge mellom som dekker de flestes behov. Batteriprisene og produksjonskostnadene har gått ned og gjør at du nå kan få deg en godt utstyrt elbil med hengerfeste, plass og god rekkevidde til en pris som er innenfor det bilkjøperne forventer.

--Det har blitt moms på kjøpesummen over 500 000, men det finnes stadig flere gode elbiler for familien til under denne prisen, sier Sødal.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS