Færre omkomne i brann
I desember var det brann i Nordkapp, en brann som tok ett liv. (Arkivfoto)

Færre omkomne i brann

Færre omkom i brann i 2022 sammenlignet med 2021.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.01.2023 23:30

Dødsbrannstatistikk fra DSB viser at 39 personer omkom i branner her i landet i 2022. Én av dødsbrannene var i Nordkapp 4. desember. 

I 2021 var det 41 omkomne i branner. 

--Vi har ingen liv å miste i brann, men det er godt å se at dødsbrannstatistikken har stabilisert seg på et lavere nivå de senere årene. Det bør motivere alle som driver brannforebyggende arbeid til videre innsats, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Brannvernforeningen, i en pressemelding. 

De siste ti årene (2013-2022) har til sammen 421 personer mistet livet i branner her i landet. Det gir et årsgjennomsnitt på 42,1 omkomne i brann. I tiårsperioden før dette omkom 607 personer i brann. Det gir et årsgjennomsnitt på 60,7 branndøde.

--Vi vet jo av erfaring at tallet på omkomne kan variere betydelig fra et år til det neste. Men ser vi på utviklingen de siste ti årene, er det ingen tvil om at dødsbrannstatistikken har vist en tydelig fallende trend. Det er det all grunn til å glede seg over, understreker Søtorp.

Utvikling av lov- og regelverk er ifølge Søtorp en av årsakene til at færre dør i brann. Et eksempel er krav til nettilkoblede røykvarslere og komfyrvakt i nye boliger som ble innført i 2010.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS