De med styreverv kan bli holdt økonomisk ansvarlig
Styreverv gir økonomisk ansvar. (Illustrasjonsfoto)

De med styreverv kan bli holdt økonomisk ansvarlig

Undersøkelse viser at mange ikke vet at styreverv betyr at man kan holdes økonomisk ansvarlig.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.01.2023 09:00

En del av befolkningen har styreverv, for eksempel i borettslag, i idrettsforeninger eller i bedriften til en venn. To av tre vet ikke at de kan bli holdt økonomisk ansvarlig hvis det går skeis.

--Dugnadsånden står sterkt i Norge og mange tar på seg verv i små bedrifter, borettslaget sitt eller innenfor barnas fritidsaktiviteter. Det er supert å la seg engasjere, så lenge organisasjonen eller bedriften går godt. Det sier Arnstein Heimset, forsikringsekspert og jurist i Frende, i en pressemelding. 

Millionkrav mot styremedlemmer 
To av tre nordmenn vet altså ikke at de kan holdes økonomisk ansvarlig, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.

--Dette kalles styreansvar. Vi ser at styremedlemmer blir dømt i godt over halvparten av alle slike rettssaker. Erstatningsbeløpene er som regel mellom en og fem millioner kroner. Det blir fort en dyr vennetjeneste. Plutselig kan du vinke farvel til hele privatøkonomien din, sier Heimset.

I fjor var en sak mot styremedlemmer i en ideell stiftelse oppe i Gulating lagmannsrett.

--Stiftelsen gikk konkurs og de fire styremedlemmene vant først i tingretten, før de tapte anken i lagmannsretten, sier Arnstein Heimset.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS