Forslag som skal forebygge hets mot nasjonale minoriteter og samer
Stortinget. (Illustrasjonsfoto)

Forslag som skal forebygge hets mot nasjonale minoriteter og samer

SV-politikere på Stortinget har fremmet et representantforslag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.11.2022 23:30

Stortingsrepresentanter for SV har levert inn representantforslag på Stortinget, et forslag som skal forebygge hets mot nasjonale minoriteter og samer. 

SV-representantene ønsker at Stortinget skal be regjeringen sette i gang et nasjonalt kompetanseløft om samer og nasjonale minoriteter for alle lærere og lærerutdanninger. Sametinget og nasjonale minoritetsorganisasjoner må være samarbeidspartnere for å kvalitetssikre innholdet. SV-representantene ønsker også å styrke innsatsen for å forebygge og bekjempe rasisme, hatprat og hets mot samer og nasjonale minoriteter gjennom konkrete, forpliktende og målbare tiltak utviklet i samarbeid med gruppenes organisasjoner og institusjoner.

SV-representantene ønsker at Stortinget skal be regjeringen sørge for at alle politidistrikter i Norge bygger opp fagmiljøer som kan samle inn og publisere statistikk om de konkrete gruppene som er utsatt for hatefulle ytringer og hatkriminalitet, inkludert samer og nasjonale minoriteter. 

Det er Hilde Marie Gaebpie Danielsen, Marian Hussein, Kathy Lie, Andreas Sjalg Unneland og Grete Wold som har fremmet forslaget. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS