Slik beskytter du tennene mot vinterkulden
Slik beskytter du tennene mot vinterkulden

Slik beskytter du tennene mot vinterkulden

De kaldere månedene bringer med seg mange hyggelige ting - varme drikker, koselige ildsteder, tid tilbrakt med familie. Men det kommer også med økt risiko for tannproblemer, da kulden kan tørke ut munnen, noe som kan forårsake brister i tennene. Her er noen tips for å hjelpe deg med å holde tennene dine sunne og sterke hele vinteren.
Riks
Publisert : 23.10.2022 12:29
Sist oppdatert : 27.10.2022 12:30

Børst to ganger om dagen (eller mer)

Det første rådet er ganske selvinnlyst, og noe vi bør gjøre hele året, men her kommer det likevel! Du bør børste tennene dine minst to ganger om dagen - en gang om morgenen og en gang på kvelden. Men i løpet av vinteren er det viktig å børste etter hvert måltid hvis det er mulig. Kaldt vær kan tørke ut munnen din, noe som gjør den mer mottagelig for vekst av bakterier, ifølge Tannklinikken Dent i Trondheim. Børsting hjelper med å fjerne bakterier og plakk fra tennene dine, noe som beskytter dem mot forfall.

 

Bruk fluorholdig tannkrem

Fluor er et mineral som hjelper til å styrke emaljen på tennene, og gjør den mer motstandsdyktig mot forfall. Det å bruke fluorholdig tannkrem er en av de beste måtene å beskytte tennene dine mot kulden i vintermånedene. Se etter en tannkrem som inneholder minst 1000 deler per million fluorer. Colgate Total® Active Fresh Tannkrem er et godt alternativ. Sørg også for at du bruker nok tannkrem til å dekke hele børstehodet. En ertestørrelse skal være tilstrekkelig.

 

Drikk nok vann

Det er viktig å drikke nok vann for å holde seg hydrert, ikke bare for helse generelt, men også for å holde tennene dine sunne. Å drikke vann hjelper med å vaske bort matpartikler og bakterier som kan forårsake hull i tennene. Det hindrer også tørr munn, noe som igjen kan føre til dårlig ånde og økt risiko for tannkjøttbetennelse. Du bør drikke åtte glass vann per dag - mer hvis du trener eller tilbringer tid ute i kaldt vær.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du hjelpe til med å beskytte tennene dine mot kulden i vintermånedene, og holde dem sunne hele sesongen. Husk å børste to ganger om dagen, bruke fluorholdig tannkrem og drikk nok vann - da er du godt på vei til å holde et glimtende smil hele vinteren!






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS