Søker om dispensasjon for uttak av drikkevann fra Bærvika
Ørjan Johansen i Nordkapp Vann AS har søkt Nordkapp kommune dispensasjon for uttak av drikkevann fra Bærvika. (Arkivfoto)

Søker om dispensasjon for uttak av drikkevann fra Bærvika

Nordkapp kommune er klar til å arbeide med saken som omhandler dispensasjonssøknad for uttak av drikkevann.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.10.2022 16:00

Nordkapp Vann AS har søkt Nordkapp kommune om dispensasjon for uttak av drikkevann fra Bærvika i ti år. 

--Dersom det på sikt viser seg at kilden er drivverdig, og det finnes kommersielle muligheter for utvidet aktivitet, vil dette bli vurdert opp mot risiko, kostnader og miljøpåvirkning. Skulle det bli aktuelt å utvide aktiviteten, vil dette kreve begrensede, men likevel utvidede permanente tiltak. Det foreligger i dag ingen planer som på kort eller lang sikt vil medføre vesentlig større terrenginngrep. En viktig del av dette arbeidet vil være å etablere en løsning med fokus på miljø og bærekraft. Nye løsninger som eventuelt vil komme til senere, vil ta hensyn til dette, ifølge søknaden. 

Nordkapp Vann er godt kjent med de rammer og begrensninger som ligger i forskrift om naturlig mineralvann og kildevann samt drikkevannsforskriften, ifølge søknaden. 

Ordfører Trudy Engen (SV) sier til Radio Nordkapp at kommunen er klar til å jobbe med saken, og skal se på hva som er nødvendig med utredninger og uttalelser på dispensasjonssøknaden. 

Les og hør også: Nordkapp-vann til hele verden (Juni 2019) 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS