Mangler 31 millioner kroner neste år
Nordkapp formannskapet, 26. september 2022.

Mangler 31 millioner kroner neste år

Nordkapp kommune har en meget anstrengt økonomi.
Nordkapp-budsjettet 2023
Raymond Elde
Publisert : 27.09.2022 09:35
Sist oppdatert : 27.09.2022 09:38

Nordkapp kommune har et omstillingsbehov neste år på 31 millioner kroner. Dette tilsvarer 44 årsverk.

Det er forventet at kommunen får 237 millioner kroner i rammetilskudd og skatt neste år. Det er en forventet vekst på 0,7 prosent i neste års inntekter sammenlignet med i år. Nedgang i folketallet er en av årsakene til den svake vesten. 

Det er også forventet at inntektene fra havbruksfondet nasjonalt vil bli redusert fordi flere kommuner kommer med og staten tar større andel.

--Lønnsveksten neste er forventet på 4,4 prosent eller 4,5 millioner kroner, pluss inflasjon på fem prosent. Allerede i år har kommunen merket økte varekostnader og renteøkninger, sa økonomisjef Sigve Hansen Gusdal i formannskapet.

--Vi har mer penger enn andre kommuner i landet. Vi får over 21 000 kroner per innbygger, vesentlig mer enn andre kommuner på grunn av blant annet Nord-Norge-tilskuddet og småkommunetilskuddet. Vi har innført sterk kostnadskontroll allerede nå fordi vi må ta ned antall stillinger neste år, sa konstituert kommunedirektør Trond Lersjø i formannskapet. 

I over syv år har det vært større skatteinngang enn forventet i hele landet og det har finansiert overforbruket i kommune-Norge.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS