Ny rapport om holdninger til samer og nasjonale minoriteter
En omfattende spørreundersøkelse er gjennomført for å få rapporten «Holdninger til samer og nasjonale minoriteter i Norge». (Illustrasjonsfoto)

Ny rapport om holdninger til samer og nasjonale minoriteter

Rapporten «Holdninger til samer og nasjonale minoriteter i Norge» har blitt lansert.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.08.2022 18:00

I en ny rapport etterlyser Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) tiltak for å forebygge og bekjempe hatprat mot samer og de nasjonale minoritetene, samt et betydelig kunnskapsløft om de samme gruppene.

Denne uken lanserte Norges institusjon for menneskerettigheter, rapporten «Holdninger til samer og nasjonale minoriteter i Norge». I rapporten ble funn fra en omfattende spørreundersøkelse om nordmenns holdninger til samer og nasjonale minoriteter presentert. 

Undersøkelsen viser at mange i befolkningen har lite kunnskap om samer og nasjonale minoriteter, at de har lært lite om flere av gruppene i skolen, og at de har negative holdninger til disse gruppene. 

Undersøkelsen viser at hatprat observeres oftest mot jøder, samer, romer og romani/tatere. Hatprat mot samer er vanligst i Midt- og Nord-Norge. Undersøkelsen viser at særlig romer og romani/tatere er gjenstand for mer negative holdninger i befolkningen enn det som gjelder for de andre gruppene.

På bakgrunn av det som har kommet fram i rapporten fremmer Norges institusjon for menneskerettigheter fem anbefalinger for videre arbeid. Disse anbefalingene rettes mot både stat og kommuner, samt andre offentlige organer som har en sentral rolle i kunnskapsoppbygning og i bekjempelse av hets/hatprat.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS