Har skrevet brev og ber om å bevare elenergi og ekom i Honningsvåg
Elektrobransjen er samlet om å bevare elenergi og ekom, et tilbud ved Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Har skrevet brev og ber om å bevare elenergi og ekom i Honningsvåg

Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, har på vegne av bransjen skrevet et brev.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 27.05.2022 16:00

Har skrevet brev og ber om å bevare elenergi og ekom i Honningsvåg 

Elektrobransjen i kommunene Måsøy, Nordkapp, Lebesby og Gamvik advarer mot å legge ned vg2 elenergi og ekom i Honningsvåg.

På grunn av for få søkere har fylkeskommunens administrasjon anbefalt at vg2 elenergi og ekom ved Nordkapp videregående skole legges ned fra høsten av. Fylkestinget har satt som nedre grense at det må være syv søkere med utdanningsrett til yrkesfag for at klasser skal starten opp.

Nå ber Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, om at politikere i utdanningskomiteen bevarer tilbudet i Honningsvåg. 

Hele elektrobransjen på kysten fra Måsøy kommune til og med Gamvik kommune er bekymret for effekten av nedleggelse. Nordkyn Kraftlag, Arctic Elektro, Elektro Team, ABUS entreprenør, En Plan B AS og Imagine Nordkyn, står alle bak brevet fra Samuelsen.

--Det er stor aktivitet innenfor fiskeri, transport og turisme på kysten av Finnmark og da spesielt i våre områder. Elektrifiseringen av lakseoppdrett er i full gang. Landbasert lakseoppdrett er i en startfase i Nordkapp.
Elektrifisering av havnene i området er en stor sak som akkurat er i en startfase der Nordkapp havn er først i løypa. I tillegg skal fiskeflåten elektrifiseres samt transportnæringen der turisttransporten med elbusser fra Honningsvåg til Nordkapp allerede ar satt i bestilling.På Ingøy er firmaet Favli i gang med å utvikle en plattform som kombinerer småskala vindkraft med bølgekraft og solkraft, står det i brevet.

Hele brevet til utdanningskomiteen






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS