Mikkola: Stopp rasering av viktig utdanningstilbud
Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Mikkola: Stopp rasering av viktig utdanningstilbud

Nordkapp-ordføreren stiller fylkeskommunen spørsmål gjennom Radio Nordkapp om nedleggelse av tilbud ved videregående skole i Honningsvåg.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.05.2022 09:35
Sist oppdatert : 24.05.2022 09:37

Tor Mikkola (Sp), fungerende ordfører i Nordkapp, reagerer på forslaget om nedleggelse av VG2 elenergi og ekom. 

--Jeg har blitt informert om at VG2 elenergi og ekom ved Nordkapp videregående skole skal legges ned fra høsten 2022. Dette selv om det nå er åtte elever som ønsker å starte på tilbudet til høsten. Jeg stiller meg undrende til og forstår ikke hvorfor fylkesrådet for utdanning i Troms og Finnmark fylkeskommune velger å gjøre dette. Det sier fungerende ordfører Tor Mikkola til Radio Nordkapp. 

--Samtidig har jeg blitt fortalt at det ble startet en konkurrerende linje i nærområdet for noen år siden som har lavere elevtall, men som ikke blir lagt ned. Det gjør fylkesrådens prioriteringer enda mer uforståelige, sier Mikkola. 

--Jeg ønsker å stille spørsmålet om hvorfor fylkeskommunen prioriterer slik, er det slik at kystkommunene skal blø for at man ønsker å sentralisere mer av utdanningstilbudene? Det spørsmålet stiller Mikkola. 

Ordføreren i Nordkapp krever at fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde (SV) og fylkespolitikere ikke legger ned VG2 elenergi og ekom ved Nordkapp videregående skole. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS