Elverkssjefen kjemper for vg2 elenergi
Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Elverkssjefen kjemper for vg2 elenergi

Elverkssjef Oddbjørn Samuelsen mener politikere må sørge for at vg2 elenergi blir opprettholdt i Honningsvåg.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 19.05.2022 17:30

Elverkssjefen i Repvåg kraftlag har tatt opp kampen for å bevare vg2 elenergi og ekom ved Nordkapp videregående skole.

--Det skal ikke være så rigide regler at hvis det ikke er syv søkere eller flere med utdanningsrett, så legges klassen ned. Det er fem søkere med utdanningsrett, pluss tre andre, og åtte elever totalt. Politikere må sørge for at tilbudet blir bevart, sier Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, til Radio Nordkapp. 

--Vi har nå montørstilling ledige i Havøysund. Der har vi ingen eksterne søkere. Det er søkere internt på stillingen. Dette viser hvor vanskelig det er å rekruttere. Det vil bli vanskeligere hvis man legger ned vg2 elenergi i Honningsvåg. Montører som skal jobbe i Repvåg Kraftlag må ha klimakompetanse, de må kjenne til hvordan været skifter på finnmarkskysten. Det får vi ved å ansette lokale ungdommer, sier Samuelsen. 

--Det er ikke bra at vi må kysten av Finnmark må kjempe for å bevare tilbud. Alle snaker om hvor viktig det er å opprettholde bosetningen og da kan vi ikke legge ned tilbud som gjør at ungdom flytter. Staten bør gå inn og øremerke midler til utdanningstilbud slik at det blir mer forutsigbart, sier Oddbjørn Samuelsen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS