Ønsker bedre utnyttelse av snøkrabberessursene
FrP-representanter ønsker bedre utnyttelse av snøkrabber. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker bedre utnyttelse av snøkrabberessursene

FrP-representanter på Stortinget har fremmet representantforslag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.05.2022 23:30

Terje Hansen, vararepresentant for Finnmark FrP på Stortinget, og Sivert Bjørnstad, stortingsrepresentant for FrP i Sør-Trøndelag, ønsker bedre utnyttelse av snøkrabberessursene.

Hansen og Bjørnstad ønsker at Stortinget skal be regjeringen regulere snøkrabbefisket slik at det bidrar til mest mulig til vekst og utvikling for norske kystsamfunn. De ønsker også at Stortinget skal be regjeringen legge fram forslag om hvor stor prosentandel av framtidige snøkrabbekvoter som skal leveres som levende fanget til landanlegg i Nord-Norge, ifølge representantforslaget på Stortinget. 

--Det er viktig at man tenker langsiktig når det gjelder utnyttelse av snøkrabberessursene i nord. Det kan bidra til å gjøre Nord-Norge til en mer attraktiv region for næringsvirksomhet som skaper verdier og forutsigbar sysselsetting. Som følge av sanksjonene mot Russland på grunn av den pågående krigen, har mange arbeidsplasser i Finnmark gått tapt. Det vil derfor være viktig å prioritere tiltak som kan skape varige, lønnsomme arbeidsplasser i Finnmark. Det har Hansen og Bjørnstad skrevet som en del av begrunnelsen for forslaget. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS