Vil ha helhetlig vurdering av fremtidig fangst av snøkrabbe
Snøkrabbetillatelse blir i hovedsak kun tildelt fartøy som har annet driftsgrunnlag enn snøkrabbe. (Illustrasjonsfoto)

Vil ha helhetlig vurdering av fremtidig fangst av snøkrabbe

Nærings- og fiskeridepartementet har gitt Fiskeridirektoratet et oppdrag om snøkrabber.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2022 03:45

Fiskeridirektoratet har blitt bedt om å gjøre en helhetlig vurdering av framtidig regulering av fangst av snøkrabbe med særlig vekt på regulering av deltakelsen i fangsten.

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har gitt direktoratet oppdraget. 

Bakgrunnen for oppdraget er at totalkvoten på snøkrabbe blir fangstet opp innenfor en kortere tidsperiode enn tidligere, og at et stort antall fartøy har tillatelse til å fangste snøkrabbe, samtidig som kun en mindre andel av disse faktisk fangster. Det foreligger også oppdatert kunnskap om bestanden på norsk sokkel i Barentshavet.

Snøkrabbetillatelse blir i hovedsak kun tildelt fartøy som har annet driftsgrunnlag enn snøkrabbe. Dette skjer i form av spesiell tillatelse eller deltakeradgang til fangst av snøkrabbe. For de rederiene som har investert og deltar i denne fangsten, har fangst av snøkrabbe utviklet seg mer i retning av å bli en spesialisert fangst.

--Utviklingen i fangst av snøkrabbe de seinere årene gjør at jeg mener det er tid for å se nærmere på reguleringen. Vi har en helt åpen tilnærming til disse spørsmålene og er opptatt av å få mer kunnskap på bordet før vi bestemmer om fangst av snøkrabbe skal reguleres på en annen måte enn i dag. Det sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS