Gå gjennom passordene dine årlig
Passord til viktige nettkontoer bør endres årlig hvis du ikke bruker multifaktorautentisering. (Foto: iStock)

Gå gjennom passordene dine årlig

Torsdag var det verdens passorddag. Sikkerhetsekspert Jelle Wieringa håper du brukte dagen til en gjennomgang av passordene.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.05.2022 15:45

Nordmenn er bedre enn andre til å bruke multifaktorautentisering sammen med passordene sine, men også nordmenn kan bli bedre. Sikkerhetsekspert Jelle Wieringa mener det bør være gjennomgang av passordene årlig. 

KnowBe4 har undersøkt hvor mange som bruker MFA der det er mulig, for å holde passord på jobbnettkontoer sikre. Undersøkelsen er gjennomført i Norge, USA, Storbritannia, Tyskland, Nederland og Sør-Afrika, blant 1000 respondenter i hvert av landene.

Totalt for alle de seks landene svarer 23 prosent at de bruker MFA, mens hele 40 prosent i Norge svarer det at det gjør det. I Sør-Afrika og Tyskland er det færrest, der henholdsvis 13 og 14 prosent svarer at de bruke MFA.

Passord kan skrives ned
I anledning verdens passorddag som var torsdag 5. mai, oppfordrer sikkerhetseksperten nordmenn om å gjøre følgende:

--Ta i bruk MFA, for eksempel i form av to-trinnsverifisering, der du kan. Der det er mulig bør du også bruke en passordadministrator, som husker passordene dine for deg, sier sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i en pressemelding. 

--Det er også viktig å passe på å bruke unike passord for ulike nettkontoer, og hvis du har behov for det kan du skrive dem ned. Passord til viktige nettkontoer, slik som e-posten din, bør du endre årlig hvis du ikke bruker MFA. Det er fort gjort å glemme når du sist skiftet passord. Derfor kan det være lurt å gjøre det i forbindelse med en merkedag, for eksempel verdens passorddag, sier Wieringa.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS