I år blir mange koronasyke på påskeferie
Også denne påsken vil koronaviruset stoppe mange reiselystne nordmenn. (Foto: Pixabay)

I år blir mange koronasyke på påskeferie

Ut å reise i påsken? Sjekk restriksjonene på destinasjonen, er oppfordringen fra Frende Forsikring.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.04.2022 12:00

Påsken nærmer seg, og mange skal reise i løpet av de neste dagene. Koronaviruset vil likevel sette en stopper for påskeplanene til mange nordmenn enda et år.

--Mange vil trenge hjelp med avbestilling før påsken i det hele tatt har startet. Mange vil bli syke på reise i inn- og utland i løpet av helligdagene, sier Petter Lassen, skadesjef på reise i Frende Forsikring, i en pressemelding. 

Akkurat nå er smitten på vei opp mange steder i Europa. Flere av dem er norske feriefavoritter, som Frankrike, Storbritannia og Italia. Det viser tall fra Verdens helseorganisasjon.

Hva sier reiseforsikringen når smitten øker?
Vaksinedoser, et mildere virus og mange med gjennomgått sykdom gjør uansett at nordmenns reiselyst er mye sterkere enn på samme tid i fjor. Akkurat nå lurer mange på hvordan reiseforsikringen stiller seg til smitteøkningene.

--Reiseforsikringen gjelder til alle land som ikke har reiseråd fra UD, akkurat som før pandemien. Den gjelder på samme måte om du er vaksinert eller ikke og du får selvsagt hjelp hvis du blir koronasyk på tur, sier Lassen. 

Han oppfordrer også alle reisende til å sjekke om det er restriksjoner på destinasjonen sin, og sette seg inn i hvordan smittesituasjonen er på stedet de skal feriere.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS