Reiselivssjefen: Dette er starten på noe stort
Martin Hansen, konstituert reiselivssjef i Nordkapp, ønsket Mein Schiff velkommen til Honningsvåg.

Reiselivssjefen: Dette er starten på noe stort

Martin Hansen tror det blir flere cruiseanløp til Honningsvåg, og han mener turister oppfatter Honningsvåg som et eventyr når de kommer i land.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 14.03.2022 09:31
Sist oppdatert : 14.03.2022 09:36

Martin Hansen, konstituert reiselivssjef i Nordkapp, tror besøket av cruiseskipet Mein Schiff på lørdag, er starten på noe stort. 

Hansen forteller at før pandemien var det signal om dobling av antall cruiseskip som skulle til kai. Hvis dette slår til etter pandemien kan fremtiden for Nordkapp-samfunnet bli veldig god. 

Da Mein Schiff la til kai i Honningsvåg på lørdag, ble passasjerene møtt av ulike aktiviteter på kaia med barn som vertskap. Hansen forteller at turistene ble glade av barna og fikk en veldig god opplevelse i Honningsvåg. 

En rekke aktører i reiselivsnæringen i Nordkapp gikk sammen i et samarbeid om aktivitetene. Cirka 1 500 turister kunne kjøre sparkstøtting, spise varm suppe og oppleve tamme reinsdyr, De besøkende fikk også oppleve joik og lavvo med bål, alt dette med barn som ambassadører. 

--Honningsvåg er en arktisk by, men det er lett å glemme når man bor her. Vi bor så langt nord, så når Sør-Norge og kontinentet har vår er vi omringet av vinter. Det er veldig spesielt å gå i land her. Det er eksotisk. Det som for oss er hverdag, er for dem et eventyr. Det sier Martin Hansen til Radio Nordkapp. 

Det var fint vær på lørdag med et par plussgrader og vindstille. 

Fornøyd ordfører 
Tor Mikkola (Sp), fungerende ordfører i Nordkapp, besøkte havna, og opplevde liv og røre sentralt i Honningsvåg by. 

--Det betyr veldig mye at vi får cruiseskipene tilbake igjen, at det igjen blir folk i gatene. Det har stor betydning for næringslivet med turister tilbake. Det er en glede å se at skip ligger til kai, sier Tor Mikkola. 

Mikkola synes det var et flott arrangement i Honningsvåg på lørdag. Han ønsker at turister skal bli ønsket velkommen på denne måten ofte gjennom et samarbeid i samfunnet. 

Mikkola sier at det viktig at vi i samfunnet forstår hvor viktig turismen er for oss. Han tror vi har forstått dette under koronaen der nedgangen i antall besøkende har vært stor. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS