Vil vurdere om det er mulig å åpne flere passkontor
Justis- og beredskapsdepartementet vil vurdere om det på litt lengre sikt kan være mulig å åpne for passutstedelse ved flere av de nedlagte passkontorene. (Illustrasjonsfoto)

Vil vurdere om det er mulig å åpne flere passkontor

Andreas Sjalg Unneland har fått svar på det skriftlige spørsmålet han sendte til justis- og beredskapsministeren.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.01.2022 20:00

Rakel Hagen Olsen, SV-politiker i Nordkapp, var i begynnelsen av januar sammen med barn på reise i over to døgn på en passtur til Alta. 

Til Radio Nordkapp sa Hagen Olsen at hun ville snakke med partifeller om turen. 

Andreas Sjalg Unneland, representant for Oslo SV på Stortinget, stilte et skriftlig spørsmål til justis- og beredskapsministeren. Sjalg Unneland ønsker å vite hvilke snarlige løsninger vil statsråden innføre, foruten å evaluere politireformen, for å sikre folk over hele landet et tilbud om pass og ID-kort?

Justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp) har besvart spørsmålet. 

--Jeg har tatt initiativ til å undersøke hvilke muligheter som finnes ved eksisterende tjenestesteder. Departementet vil vurdere om det på litt lengre sikt kan være mulig å åpne for passutstedelse ved flere av de nedlagte passkontorene, dersom det er nødvendig for å sikre at ikke avstander, reisebelastning og ventetid blir urimelig for folk både i by og bygd. Jeg er opptatt av at det fortsatt skal legges vekt på høy sikkerhet i de norske passene. Det er viktig i arbeidet med å bekjempe kriminalitet, har justis- og beredskapsministeren skrevet som en del av svaret på spørsmålet. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS