Sykepleiere garantert jobb på hjemstedet
Lena Røsæg Olsen, leder i Norsk Sykepleierforbund Troms og Finnmark, besøkte Nordkapp på lørdag.

Sykepleiere garantert jobb på hjemstedet

Oppfordring fra Norsk Sykepleierforbund Troms og Finnmark til ungdommer som vil bo i Finnmark: Ta sykepleierutdanning!
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 21.09.2021 21:30

Sykepleierforbundet håper Nordkapp kommune kan holde på det solide fagmiljøet innenfor helse også i framtiden. 

--Norsk Sykepleierforbund Troms og Finnmark har vært heldig. Vi har fått med oss forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen på en reise rundt om i Finnmark. I helgen var vi på Nordkapp og i Honningsvåg. Vi har også besøkt Nordkyn, sier fylkesleder Lena Røsæg Olsen til Radio Nordkapp.

--Målet med turen er å lære hvordan medlemmene har det. Hva vi kan gjøre for å få en bedre helsetjeneste for pasientene og sikre gode arbeidsforhold å jobbe under for sykepleierne, sier Olsen. 

--I mange år har man vært flink i Nordkapp, og satset på solide fagmiljø og lønnstiltak for å rekruttere. Også her merker kommunen at det er vanskeligere å få sykepleiere når stillinger lyses ledige. Er du ung og ønsker å bo på hjemplassen, skal du ta sykepleierutdanning. Du er garantert jobb på hjemplassen, sier Olsen. 

--Veldig mange av Finnmarkskommuner har sykestuer, noe som ikke finnes lengere sør. De driver spesialisert kreftbehandling, det er mye tekniske prosedyrer og ivaretakelse av svært syke hvor du må ha høy kompetanse, sier Olsen. 

--Vi må få tidligere sykepleiere tilbake til helsevesenet. Vi må gjøre jobben lettere. I dag opplever vi at én av fem sykepleiere slutter på grunn av belastningen, sier Olsen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS