Et offentlig utvalg skal gjennomgå lov om motorferdsel i utmark
Et offentlig utvalg med bred representasjon skal komme med forslag å revidere lov om motorferdsel i utmark og vassdrag. (Illustrasjonsfoto)

Et offentlig utvalg skal gjennomgå lov om motorferdsel i utmark

Bengt Rune Strifeldt har fått svar på spørsmålet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.09.2021 11:00

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP, har stilt et skriftlig spørsmål til klima- og miljøministeren.

Strifeldt ville vite om statsråden vil lytte il befolkningen og interessemiljøene og utvide det nedsatte Motorferdselsutvalget med utvalgsmedlemmer fra snøscooter- og ATV organisasjonene, og fra reiselivs- og utmarksnæringen for å sikre bedre legitimitet for utvalgets konklusjoner?

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har besvart spørsmålet. 

--Det er mange som har meninger om hvordan et nytt regelverk bør være og hvordan et lovutvalg skal være satt sammen. Jeg mener det er oppnevnt et utvalg som er godt egnet til å svare på Stortingets bestilling. Slik jeg forstår det er Stortinget opptatt av at loven skal øke det kommunale selvstyret, gi redusert byråkrati, og samtidig ta hensyn til natur og friluftsliv. I tråd med Stortingets vedtak er det prioritert å sikre bred kompetanse på kommunenes interesser, samt også representasjon fra friluftslivet, grunneierinteresser og reindriften som er de interessene motorferdsel i utmark får mest følger for. Utvalget har også med sin sammensetning innsikt i scooterinteressenes behov, det har reiselivskompetanse, og kompetanse på regelverksutvikling og utmarksforvaltning. Områdene i landet med mye motorferdsel er godt representert i utvalget, har klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn skrevet i svaret. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS