Mangler penger til å betale regninger
Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis. (Arkivfoto)

Mangler penger til å betale regninger

NHO gjennomfører medlemsundersøkelse i september.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.09.2021 05:30

Én av ti vurderer det som en reell risiko å gå konkurs som følge av konsekvensene av koronarestriksjoner. 15 prosent av bedriftene som deltar på NHOs medlemsundersøkelse nå i september, mangler penger til å betale regninger. Tross bedring hos mange bedrifter i Troms og Finnmark, er situasjonen fortsatt alvorlig.  

--Det er derfor avgjørende med gode og målretta tiltak fremover slik at det lokale næringslivet kommer seg gjennom krisa, sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, i en pressemelding.  

Den generelle markedssituasjonen fortsetter likevel å bedre seg. Så sent som i april var det bare 25 prosent av bedriftene i Troms og Finnmark som vurderte situasjonen som god og 39 prosent som anså den som dårlig. Nå anser 35 prosent den som god og 18 prosent som dårlig. 45 prosent av bedriftene anser markedssituasjonen som tilfredsstillende. 

--At vi har en fortsatt bedring i situasjonen og at mange tar seg opp etter den lave aktiviteten i sommer, er svært gledelig, sier Baik. 

Flertallet av de som deltar i NHOs undersøkelse denne gangen ser for seg at de neste tre månedene skal være som nå; altså at utsiktene til omsetning, sysselsetting, salgspriser og ordrereserver, er uendret. Dette henger sammen med at flere nå er tilbake til mer eller mindre normal drift. Optimismen rår blant de som i dag gjør det godt, og pessimismen er der fortsatt for mange av de som sliter. Dette gjelder først og fremst reiselivsbedriftene, ifølge NHO Arktis.  






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS