Ny oppstartdato for Havila Kystruten
Rundturen med Havila Capella er utsatt til desember.

Ny oppstartdato for Havila Kystruten

Nye utfordringer på verftet bidrar til at Havila Kystruten må utsette den første rundturen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.08.2021 15:02
Sist oppdatert : 31.08.2021 15:07

Forsinkelser ved byggeverftet gjør at Havila Kystruten må justere seilingsplanen og planlegger første rundreise fra Bergen 1. desember.

Det ble i juli planlagt første rundtur med Havila Capella til 26. september. Denne datoen er nå forskjøvet. 

Havila Kystruten skal seile fire av de elleve klassiske rundreisene mellom Bergen og Kirkenes med nye skip. Disse er under bygging i Tyrkia, og har vært kraftig rammet av at koronapandemien har satt begrensninger for virksomheten ved verftet.

Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten, forteller at pandemien nå gjør det vanskelig å få kvalifisert utenlandsk arbeidskraft til verftet, for å ferdigstille skipet og gjøre siste finish av passasjerområdene om bord. I tillegg har det oppstått uventede og uvanlige problem med transformatorer. Dette er det nå funnet en løsning på slik at Havila Capella har startet ny sjøprøve. Etter sjøprøven er det beregnet cirka én måned til klargjøring, sertifisering og levering. Til sammen gjør dette at Havila Kystruten må justere seilingsplanen, og planlegger nå første rundreise fra Bergen onsdag 1. desember.

--Vi gjør alt vi kan for at vi skal få skipene i trafikk, og beklager på det sterkeste overfor gjester som har bestilt turer med oss og sett fram til å reise med de nye skipene våre og også overfor folk og næringsliv langs kysten som blir berørt. Det melder Havila Kystruten i en pressemelding. 

Justert dato også for skip to
Havila Kystruten skal seile med fire nye og miljøvennlige skip som blant annet har verdens største batteripakker om bord. Alle de fire skipene er under bygging ved det samme verftet i Tyrkia, og forsinkelsene på skip en, Havila Capella, påvirker også byggingen av skip nummer to, Havila Castor. 

--Ut fra forventet leveringstid for Havila Castor, planlegger vi første rundreise fra Bergen for Castor den 20. januar 2022, ifølge pressemeldingen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS