Nye Veiers første prosjekt i Nord-Norge har startet opp
Fra venstre: Frode Nilsen i LNS, statssekretær John-Ragnar Aarset og prosjektsjef i Nye Veier, Steinar Rask. Foto: Henrik Jonassen/ Samferdselsdepartementet.

Nye Veiers første prosjekt i Nord-Norge har startet opp

I august var det oppstart for vegen over Kvænangsfjellet, et milliardprosjekt.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.09.2021 15:45

For vel én uke siden startet utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark opp, det første prosjektet til Nye Veier i Nord-Norge.

--Vi har sørget for at Nye Veier har prosjekt i hele landet. I dag startet utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark. Dette er selskapets første prosjekt i Nord-Norge. Med norsk entreprenør skal det nå bli en tryggere og mer vintersikker vei over fjellet, sa samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding like etter oppstart. 

Nye Veier skal bygge to tunneler og en del ny vei i forbindelse med tunnelene. Prosjektet skal koste om lag 2 milliarder kroner.

--Veien over Kvænangsfjellet trenger en oppgradering. Den er mye vinterstengt og det fører til lange omkjøringer. Når veien står klar i 2024, blir det tryggere og mer forutsigbart å kjøre over fjellet. Det er viktig for både folk og næringsliv, sier samferdselsministeren.

Det er Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) som er totalentreprenør for prosjektet. Selskapet har hovedkontor i Risøyhavn på Andøya.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS