Legger elitestudium på is for å gå Norge på langs
Guro Sandvin Groven skal gå Norge på langs på ski i vinter. (Arkivfoto, Nordkapp)

Legger elitestudium på is for å gå Norge på langs

Å gå Norge på langs er et studium i seg selv, ifølge Guro Sandvin Groven.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.08.2021 15:45

Guro Sandvin Groven fikk plass på det nye honoursprogrammet til Universitetet i Oslo, men 20-åringen gjorde heller et utradisjonelt valg.

Guro Sandvin Groven (20) var glad for at hun kom gjennom nåløyet, og ble tilbudt plass. Likevel har hun bestemt seg for å bruke høsten på noe annet enn studier. Hun vil heller bruke tiden på å planlegge og gjennomføre en 100-dagers vinterekspedisjon, ifølge VG.no

--Jeg bestemte meg for å takke nei til studiet da jeg innså at det var dette jeg ville akkurat i år. Studiene drar ingen steder, og jeg kan alltids søke igjen til neste år. Jeg har en tanke om at jeg skal studere og jeg har lyst til å lande på noe langsiktig, men det er spennende å ikke ha tatt det valget ennå, sier Groven til VG.

Hun skal bruke høsten på å planlegge før hun i vinter går på ski fra Lindesnes til Nordkapp. 

Groven vil ikke oppfordre andre til å droppe eller utsette studiene til fordel for «bare å gjøre det man har lyst til». Hun håper likevel at avgjørelsen hennes kanskje kan få andre til å reflektere litt mer over valgene de gjør før høyere utdanning.

Et studium i seg selv
Guro Sandvin Groven ser på turen som en gylden mulighet til å oppsøke interessen for friluftsliv og kanskje få litt mer ro i kroppen før hun studerer.

--Å gå Norge på langs er et studium i seg selv. Det er mye teoretisk planlegging. Selv om jeg ikke får et papir som beviser hva jeg har lært. sier hun.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS