Bli bedre kjent med Sametinget via din mobil
Det er mulig å bli bedre kjent med Sametinget gjennom appen Voice of Norway. (Foto: Sametinget)

Bli bedre kjent med Sametinget via din mobil

Digital omvisning på Sametinget.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.07.2021 03:45

I sommer kan besøkende til Sametinget få en lyd-guiding via en app på egen mobil.

--Vi skulle gjerne tatt imot besøkende på Sametinget i sommer, men på grunn av smittevern kan vi dessverre ikke ta imot gjester inne på bygget. Som et alternativ lanserer vi nå muligheten til å bli litt bedre kjent med Sametinget via audioguide på egen mobil. Vi håper at mange får glede av dette tilbudet, sier Sametingets plenumsleder Tom Sottinen (Ap) i en pressemelding. 

Via appen Voice of Norway kan man blant annet høre mer om bakgrunnen for opprettelsen av Sametinget, Sametingets rolle både nasjonalt og internasjonalt, samt informasjon om den særegne arkitekturen og kunsten som finnes på Sametinget. Det formidles også samisk historie og kultur, og lyttere får høre den fine joiken til Sametinget.

Lyd-omvisningen er tilgjengelig for alle via appen Voice of Norway. For besøkende i Karasjok kan man laste ned Sametingets rute, og appen vil automatisk spille av de ulike fortellingene når man beveger seg utenfor Sametinget. Foreløpig er tilbudet kun på norsk, men vil utvides til flere språk etter hvert.

--Vi ønsker alle velkommen til å lære mer om Sametinget via appen, og vi ser frem til å kunne ta imot besøkende igjen ved en senere anledning, sier Sottinen.

Appen er gratis å laste ned og gratis å bruke. Med guide på telefonen kan du oppleve Sametinget i ditt eget tempo når det måtte passe deg best.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS