Bjørn-Ronald foretrekker den asiatiske måten
Bjørn-Ronald Olsen liker måten asiatene spiser kongekrabbe på. (Arkivfoto)

Bjørn-Ronald foretrekker den asiatiske måten

Bjørn-Ronald Olsen i Storbukt Fiskeindustri forteller om hvordan asiatene tilbereder kongekrabbe.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.06.2021 17:39

Bjørn-Ronald Olsen, daglig leder for Storbukt Fiskeindustri, selger store mengder kongekrabbe til land i Asia. Eksportøren foretrekker måten asiatene spiser kongekrabbe på. 

--I motsetning til sånn som vi spiser kongekrabbe, er dem veldig opptatt av at varen skal være naturell og at dem faktisk bruker hele krabben. På en restaurant i Asia har dem som oftest eget akvarium der dem plukker krabben kunden skal ha. Dem tar krabben opp og legger den i en steamer. Når krabben er ferdig steamet tar dem han opp, snur den på ryggen, og tar av leggene og kloa. Dem bruker faktisk også hodet og innmaten, sier Bjørn-Ronald Olsen til Radio Nordkapp. 

Olsen forteller at fire til seks personer spiser en slik krabbe på restaurant i Asia. De spiser hver sin klo, får skeier og spiser suppe som er laget av skallet. Ved siden av er det små kummer med ulike ingredienser. 

--Det er en fin måte å spise på og spiser hele krabben, sier Olsen. 

Levende fisk eller krabbe er den optimale argumentasjonen på kvalitet. Det er årsaken til at Asia foretrekker norsk og levende sjømat, ifølge Olsen. 

Norske forbrukere koker leggene og kloa, og kaster innmaten og hodet. Vi har en helt annen tradisjon enn det som er vanlig i Asia. Bjørn-Ronald Olsen innrømmer at han liker den asiatiske metoden best. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS