Pressemelding

If Skadeforsikring - 17.04.2019

Trenger hunden veterinær i påsken?

Skader kan skje hvor som helst, når som helst, og gjerne når du minst ønsker det. Men dersom dyret er forsikret hos If, får man nå videokonsultasjon med veterinær inkludert. På den måten er hjelpen nærmere enn man tror.

Forsikringsselskapet If mottar hvert år flere tusen skader på hund, katt og hest. En kjent problemstilling er at mange synes det er vanskelig å vite når man må oppsøke veterinær med kjæledyret sitt.

- Det kan være langt til nærmeste veterinær, og turen kan fort bli stressende både for dyr og eier, sier Kine Bjølsen Opstad, dyrepleier og produktsjef for dyreforsikring i If.

Men det er ikke lenger kun mennesker som kan oppsøke medisinsk hjelp via telefon eller PC. Forsikringsselskapet If tilbyr nå dyr inntil 3 gratis videokonsultasjoner hos FirstVet i året.

- Der får hunden, katten eller hesten din råd, behandling og eventuelt henvisning videre, forteller Opstad.

Konsultasjonen fungerer som en vanlig veterinærtime, men over video.

- Det er en del tilfeller som for eksempel hudproblemer, rennende øyne, kløe eller om dyret har spist noe det ikke skal, hvor det kan være vanskelig å avgjøre om man bør reise til veterinæren eller ikke. Da kan en videokonsultasjon gi gode råd for hvordan du kan hjelpe dyret på en god måte hjemmefra, eller bidra med å avgjøre når du bør oppsøke veterinær for videre behandling, sier dyrepleieren.

En trygg påske

Uansett om man skal på fjellet eller ha by-påske har forsikringsselskapet If samlet noen tips til en dyrevennlig (og forhåpentligvis skadefri) påskefeiring.

  • Gjem bort påskeegget
    Godteri og andre fristelser som dyr ikke er vant til kan skape mageproblemer, og sjokolade er spesielt farlig da teobromin i sjokoladen er giftig for hunder.
  • Sett påskepynten i høyden
    Påskepynt som små egg eller fjær, kan fort havne i magen. Sett derfor pynten i en høyde hvor dyr ikke kommer til. Det samme gjelder påskeliljer og tulipaner da de er giftige.
  • Sikre dyrene på reisen
    Uansett om man skal på lang eller kort tur i påsken er det viktig å ha god sikring i bilen. En hund på 6 kg vil veie nesten 800 kg i ett krasj i høy fart. Bruk et robust bur i metall som ikke er sammenleggbart, slik at det ikke klapper sammen ved sammenstøt. Plasser det på tvers av kjøreretning og fest det tett inntil bakseteryggen slik at det ikke flytter på seg i svinger og ved nedbremsing.
  • Det er ingen skam å snu
    Uansett om man skal på ski eller fottur er det viktig å ta hensyn til hundens størrelse, kondisjon og alder, og tilpasse turens lengde deretter. Også hunden blir sliten på tur, så ta nok pauser og ha med vann til hunden.
  • Sørg for riktig fottøy
    Skal man på skitur eller til fjellet hvor det er snø er det ekstra viktig å stelle potene godt. Klipp vekk pels som stikker ut mellom potene, ha velstelte klør og bruk salve eller potesokker som beskytter mot rifter og snøklumper.

Husk førstehjelpsutstyr og mobil
Ha med førstehjelpsutstyr til både to og firbente. Og husk at om uhellet først skulle være ute er hjelpen bare en telefon (eller videokonsultasjon) unna.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS