Pressemelding

Tryg Forsikring - 30.06.2018

Trenger du egentlig avbestillingsforsikring?

Sier du ja til avbestillingsforsikring når du kjøper en flyreise? Det er helt unødvendig hvis du har en reiseforsikring.

Åtte av ti nordmenn har reiseforsikring, viser tall fra en spørreundersøkelse YouGov foretok for Tryg Forsikring i fjor. Likevel takker svært mange av disse ja til avbestillingsforsikring når de bestiller flyreisen. Tilbud om slik avbestillingsforsikring dukker som regel opp når du bestiller flyturen på nett, og den koster selvsagt penger.

– Det er lett å bli forvirret av flyselskap og reiseoperatører som gjerne vil selge deg en avbestillingsforsikring når du kjøper en reise på nett. Men du trenger altså ikke betale for mer enn du trenger. Har du en vanlig reiseforsikring er avbestilling allerede dekket.  Turoperatørenes reiseforsikring dekker vanligvis det samme som din egen reiseforsikring, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Alle over 21 må ha egen reiseforsikring

Han oppfordrer alle som har reiseforsikring om å ta en ekstra sjekk om hva den dekker. Å ha dobbelt opp er penger rett ut av vinduet. Avbestillingsforsikringen trenger du ikke om reiseforsikringen din er i orden.

Samtidig er det mange som glemmer at selv om en reiseforsikring også dekker barna i familien, gjelder det kun frem til barna er 21 år.

– En del voksne barn lever i den tro at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring så lenge de bor hjemme, uansett alder. De fleste reiseforsikringer gjelder kun frem til barnet fyller 21 år. Etter den tid må «barnet» ha egen reiseforsikring, selv om man fortsatt bor hjemme hos mamma og pappa, sier han.

Kan ikke bare avbestille

Han er overrasket over at mange tilsynelatende ikke helt har oversikt over hva en avbestillingsforsikring dekker.

– At du har en avbestillingsforsikring betyr ikke at du kan avbestille en reise fordi du «ikke har lyst å reise» eller «har ombestemt deg», og så få pengene tilbake. For å avbestille en reise og få dine utlegg dekket på forsikringen er det sykdom med legeerklæring som gjelder. Alvorlig sykdom i nær familie kan også være gyldig grunn, forteller Opedal.

Dette gjør du hvis du må avbestille reisen:

   Kontakt hotellet/flyselskapet/reisebyrået så snart du vet at du ikke kan
   reise.
   Avklar om du har rett til å få igjen noe av pengene fra fly/hotell/reisebyrå,
   reiseforsikringen erstatter ikke det du kan få igjen av reisearrangøren.
   Få attest fra lege med bekreftelse på at reisen ikke kan gjennomføres grunnet
   akutt sykdom.
   Kontakt ditt forsikringsselskap. Ofte kan du fylle ut skademelding på nettet.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS