Pressemelding

Statsministerens kontor - 27.12.2017

Solberg til Washington i januar

Statsminister Erna Solberg møter President Donald Trump i Det hvite hus den 10. januar. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide deltar også på det bilaterale møtet. 
 
- Våre to land har utstrakt samarbeid på en rekke områder, vi er nære allierte og jeg ser frem til et nyttig møte, sier statsminister Erna Solberg. 
-  USA er viktig for Norge for sikkerhet og handel. Et slikt møte gir oss muligheten til å fremme vårt syn på en åpen verdenshandel og viktigheten av at vi jobber sammen internasjonalt for å løse klimautfordringene, sier statsministeren. 
 
Tema for møtet vil være den sikkerhetspolitiske situasjonen, samarbeid i NATO, felles norsk-amerikanske interesser, og internasjonale spørsmål som fredsprosesser, klima og handelspolitikk. 
 
Statsminister Solberg og president Trump har møttes to ganger tidligere: under NATO- og G20-toppmøtene i 2017. Møtet 10. januar blir imidlertid det første bilaterale møtet mellom de to. Det blir samtidig statsminister Solbergs tredje besøk til Washington som statsminister.

 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS