Pressemelding

Tryg Forsikring - 03.07.2018

Reiseforsikringen kan gjelde selv der UD fraråder deg å reise

Reiser du på ferie til Thailand, Tyrkia eller andre land hvor Utenriksdepartementet fraråder reiser til deler av landet, bør du sjekke om reiseforsikringen din dekker dette.

Ut ifra oppslag i media nylig kan man få inntrykk av at hele forsikringsbransjen praktiserer at reiseforsikringen ikke gjelder der UD har reiseråd og fraråder å reise, men det stemmer ikke.

– Vår reiseforsikring gjelder selv om du reiser i områder som UD fraråder. Den kan for eksempel dekke utgifter i forbindelse med ordinær flyforsinkelse, tyveri og sykdom. Men den vil ikke gi dekning dersom du utsettes for en skade eller hendelse som kan settes i direkte sammenheng med de forhold i området UD begrunner sine reiseråd med når de fraråder å reise, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I klartekst betyr det at skulle for eksempel bagasjen din bli skadet på en rutebuss på grunn av en ordinær trafikkulykke, vil det være dekket av reiseforsikringen din. Skulle den derimot bli skadet fordi rutebussen blir utsatt for en terrorhandling, vil den ikke være dekket av reiseforsikringen.

Thailand og Maldivene

I Utenriksdepartementets reiseråd fraråder de reiser i fire provinser i Thailand. De ber nordmenn ta sine forholdsregler på Maldivene samt fraråder å reise i Tyrkia langs grensen mot Syria, innen ti kilometer.

– Jeg tror de aller fleste som planlegger å reise for eksempel helt sør i Thailand, er klar over at det periodevis er uroligheter og konflikter der. Tryg Forsikring anbefaler alle å oppdatere seg på UDs reiserådssider dersom en vurderer å reise til et konfliktfylt område. Reiserådene utstedes når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt område eller oppholde seg et sted, sier han.

Kan ikke påregne hjelp fra myndighetene

Nordmenn som reiser inn i et land i strid med UDs reiseråd kan ikke påregne bistand fra norske myndigheter så lenge de oppholder seg i disse landene, ifølge UD som oppfordrer alle om å registrere reisen for at de skal kunne bistå om nødvendig.

– Så er det jo slik at selv om vår reiseforsikring per dags dato også gjelder for de som reiser der UD fraråder en å reise, dog i begrenset grad, kan forsikringsbetingelsene komme til å bli endret. Man bør derfor alltid sjekke med forsikringsselskapet om dekningen av reiseforsikringen før en drar av gårde, understreker Brandeggen.

Per 3. juli i år er det utstedt reiseråd for følgende 51 land:
Afghanistan, Algerie, Aserbajdsjan, Bahrain, Bangladesh, Burkina Faso, Burundi, Den sentralafrikanske republikk, DR Kongo, Egypt, Elfenbenskysten, Etiopia, Filippinene, Georgia, Guinea-Bissau, India, Irak, Iran, Israel, Jemen, Jordan, Kamerun, Kenya, Kongo-Brazzaville, Libanon, Libya, Malaysia, Maldivene, Mali, Mauritania, Mosambik, Nicaragua, Niger, Nigeria, Nord-Korea, Pakistan, Palestina, Russland, Rwanda, Saudi-Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Sør-Sudan, Thailand, Tsjad, Tunisia, Tyrkia, Uganda, Ukraina og Venezuela.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS