Pressemelding

NBBL - Norske Boligbyggelag - 28.12.2018

Problemer med nyttårsfeiring og festbråk?

Mange velger å markere overgangen til et nytt år med en real fest. God stemning fra festlig lag kan fort oppfattes som støy og bråk av naboene. Finnes det noen lover og regler som må overholdes ved nyttårsfeiring?

Som beboer i borettslag og sameier bor man som regel tett på naboene sine. Både borettslagsloven og eierseksjonsloven setter grenser for hvilke ulemper man kan påføre dem. Krysser man «den røde linjen», er det å anse som mislighold.

Nyttårsaften er ingen vanlig ukedag

- Det er forskjell på hva som bør tåles på nyttårsaften og på en vanlig fredag eller lørdag. Loven forbyr de urimelige ulempene. At en nyttårsfest strekker seg til langt på natt er noe man må forvente og vil ikke være urimelig, sier Henning Lauridsen, advokat i NBBL.

Han legger til at det er en grense for alt. Dersom fester kommer fullstendig ut av kontroll eller at musikken spilles på full guffe til neste morgen, kan naboene og styret i boligselskapet selvsagt reagere.

Konflikt kan unngås

- Veldig mange konflikter rundt husbråk skyldes rett og slett ubetenksomhet. Ofte skrus volumet på musikken opp i takt med økningen i promillen selv om det har blitt langt på natt. Du må huske at du har naboer rundt deg. Får du klager bør du se om det er noe du kan gjøre. Festen behøver ikke ta skade av at musikken blir litt lavere utpå natten, eller at gjestene holder seg innendørs og ikke på balkongen, avslutter Lauridsen.

Selv om det forventes at folk tar seg en fest på årets siste dag er det aldri dumt å henge opp nabovarsel med kontaktinformasjon dersom du tror lydnivået kan bli litt høyere enn ellers. Det er en fin måte å unngå unødvendig konflikt på. Kommer festen ut av kontroll er det lurt å ta en «sorry-runde» til naboene dagen etter.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS