Pressemelding

Tryg Forsikring - 02.01.2018

Livbøyenes dronning med ny rekord

Irene Milde (55) og hennes kolleger ved Grønneviken Industrier i Bergen har satt ny rekord i 2017. Aldri før har de levert flere ferdige livbøyer til Tryg Forsikring enn i år. Hele 3592 livbøyer lyder den nye årsrekorden.

– Jeg gjør så godt jeg kan, det viktigste er at de redder liv, sier den beskjedne kvinnen som anses som en av Trygs største hverdagshelter.

Før jul ble Irene og de andre ansatte ved Grønneviken hedret for innsatsen da Espen Opedal, Direktør for Tryg Forsikring Norge, bød på kake til alle og samtidig overrakte et synlig bevis for den nye rekorden til produksjonssjef ved Grønneviken, Sverre Brufladt.

– Livbøyene er veldig viktige for oss, og ikke minst er de viktige for de som faller i vannet. Livbøyene har reddet mange liv, det er vi veldig stolte av. I år bestilte vi mange ekstra livbøyer, mer enn noen gang tidligere. Vi var litt usikre på om Irene og de andre klarte å lage så mange som vi ville ha, men det har gått kjempefint. Vi i Tryg er veldig imponert, sa Opedal under overrekkelsen.

Utplassert over 40.000 i Norge

Siden den første Tryg-bøyen ble utplassert i 1952 har den bidratt til å redde over tusen personer fra å drukne. Tryg Forsikring har utplassert over 40.000 livbøyer der folk ferdes ved sjø, elver og vann, som en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og et tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute.

Irene Milde har de siste elleve årene malt Trygs navn på livbøyene. Det anslås at hun alene har malt minst 15.000 livbøyer. Hver dag pleier hun å se til at noen av dem henger slik de skal da hun passerer Smålungeren i Bergen, der det henger tre livbøyer.

– Det var en vanskelig jobb i starten, men nå som jeg har gjort dette i så mange år har jeg fått god erfaring med det. Det vanskeligste er å være nøyaktig når man skal male bokstavene. Men jeg er jo ikke alene om dette, jeg har to med meg, sier Irene.

Hver livbøye har en fadder

Livbøyene blir støpt av firmaet Polyform i Ålesund før de fraktes til Grønneviken Industrier hvor Irene og hennes kolleger legger på maling og den siste finpussen. Grønneviken er en vekst-bedrift for varig tilrettelagte arbeidsplasser og praksisplasser for mennesker som har stått lenge utenfor arbeidslivet.

Rund, rød og hvit er Tryg-bøyen et pålitelig landemerke langs Norges langstrakte kyst. Hvert år plasserer Tryg Forsikring ut over 2000 nye livbøyer. Det kommer jevnlig ønsker om nye. Mange er erstatning for bøyer som er fjernet, stjålet eller ødelagt. Derfor har hver eneste livbøye en fadder som har ansvar for at livbøyen er i god stand og klar til bruk.

Ofte er det kommuner og lokale havnemyndigheter som har tilsyn med livbøyene.
Mange velforeninger, marinaer og grendelag har også engasjert seg for å gjøre nærmiljøet sitt tryggere, og blitt faddere for en Tryg-bøye. En komplett og fungerende livbøye er viktig når ulykken er ute, og bøyefadderne bidrar til å redde liv.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS