Pressemelding

Silje Vollan Nilsen og Guro Vollan Nilsen, Nordkapp AUF - 10.10.2018

Kvinner kan

Denne perioden var 5 av 19 kommunestyrerepresentanter og 1 av 3 avdelingsstyreledere kvinner. 7 av 10 kvinner gir seg etter kun én periode som folkevalgt. Hvorfor er det slik, når kvinner utgjør halvparten av befolkninga?

Forrige uke annonserte ordfører Kristina Hansen at hun ikke vil stille som ordførerkandidat neste periode. Med dette mister vi en sterk kvinne med bein i nesa til å styre kommunen. Som første kvinnelige ordfører i Nordkapp kommune er Kristina et stort forbilde for oss som ønsker å fortsette i politikken. 

I dag er det altfor få kvinner som står på listene til kommunevalget, hva er egentlig grunnen til det? Vi har utallige dyktige kvinner i kommunen som absolutt burde bevegd seg inn i kommunepolitikken. Flere kvinner har lavere tro på seg selv og tenker at de ikke har kompetanse til å gjøre en god nok jobb, og dette er et problem i dagens samfunn. Likestillingen har dessverre ikke kommet så langt som vi liker å tro, når langt flere menn har makt i samfunnet og sitter i maktposisjoner, men likevel utgjør bare halvparten av befolkningen. 

For oss er det viktig at dyktige kvinner kommer inn i kommunestyret slik at vi får et representativt bilde av befolkningen. For at dette skal skje må vi gi flinke kvinner personstemmer. Når du skal stemme i kommune- og fylkestingsvalget i 2019, kan man i tillegg til å stemme på parti, også avgi personstemmer, som kan være avgjørende for hvem som kommer til å styre kommunen vår de neste fire årene.

Vi har mange dyktige politikere i kommunen, for oss er det viktig at vi åpner øynene og ser alle de dyktige kvinnene som kunne gjort en god jobb for kommunen vår. Problemet for mange er at de ikke blir spurt om å stille. Hvis du vet om noen kvinner som kunne gjort en bra jobb: si ifra, få henne på lista og gi henne en personstemme.

Derfor utfordrer vi kvinner i Nordkapp: push dine egne grenser, tør å innrømme at du er mer enn god nok til å stille på valglista! Om du kjenner noen som kunne gjort en bra jobb: spør. 

Vi håper å se flere kvinner på listene til kommunevalget, uavhengig av parti, for det er tross alt likestillinga som er viktigst. Vi håper å se kvinnelige ordførerkandidater. 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS