Pressemelding
Ha en fargerik 17. mai
Årets 17. mai blir igjen en spesiell dag for oss alle - men vi skal uansett skal kose oss denne dagen. Enten dere skal være få eller flere, i hagen, på tur eller inne, så kan du diske opp med de lekreste retter med fargerike frukter, bær og grønnsaker.
Imponer med et trendy minikoldtbord
Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie. Det er veldig trendy å servere mat på denne måten for tiden, som et lite minikoldtbord, perfekt til 17. mai. Det er lett å imponere med en fargerik fjøl. Bruk fantasien.
Ja vi elsker … norske tomater og asparges
Nå er det tiden for norske tomater, og asparges er noe vi vet serveres ofte på 17. mai selv om de norske lar vente på seg pga. en kald vår. Hva med et skikkelig festbrød med masse tomater og rødløk drysset over med deilig timian?
Selv pølsene skal pynte seg på 17. mai. Completos er pølser med masse god grønnsaktopping
Dessert med bær i våre farger må til. Velg mellom en fristende pavlova eller Eton mess.
Både fest for synet, kroppen og smakssansene
Ikke bare ser disse festrettene skikkelig gode ut, de gir samtidig kroppen mye nyttig næring. Uten å tenke over det har du nok spist minst halvparten grønt med både grønnsaker fra charcuterie, bær fra kaken, deilige asparges og tomater i tomatbrødet. Frukt, grønnsaker og bær gir godt med fiber, vitaminer og mineraler, og førstnevnte holder deg lengre mett. En god bonus på en dag full av fristelser.
Ha en fin 17. mai!