Pressemelding

Finnmark fylkeskommune - 13.06.2018

Finnmark og Murmansk står sterkt sammen

Den 13. juni besøkte fylkesordfører Ragnhild Vassvik Murmansk sammen med fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech for å møte guvernør Marina Kovtun og lederen for den regionale Dumaen Sergej Dubovoy.

- Det er utrolig viktig å synliggjøre at det brede regionale samarbeidet fortsetter som før, sa fylkesordfører Ragnhild Vassvik.

- Det er så utrolig mye spennende og et så berikende samarbeid innen kultur, kulturminner, idrett, utdanning og næring. Vi må få frem alle de positive resultatene som dette samarbeidet gir. Dette er spesielt viktig i en tid da klimaet på nasjonalt nivå er kjøligere, sa hun.

- Bredt folk til folk-samarbeid

I år er det 30 år siden Finnmark og Murmansk skrev under samarbeidsavtalen.

- Vi kan vise til et utrolig bredt folk til folk samarbeid mellom oss. Samarbeidet har bidratt til å fjerne mistenksomhet og redusere stereotypier, sa Vassvik.

I tillegg er det i år 25 år siden Barentssamarbeidet ble etablert, et samarbeidsorgan hvor Finnmark har det regionale lederskapet.

- Murmansk og Finnmark ønsker å stå sammen om å markere disse to viktige begivenhetene, sa fylkesordføreren.

Visumfrihet i Barentsregionen

Guvernør Kovtun understreket viktigheten av det tette samarbeidet med våre naboer i Finnmark, og at dette samarbeidet fortsatte og ønsket visumfrihet innen Barentsregionen velkommen.

Tilstede var også lederen av det norske Barentssekretariatet, som gjennom 25 år har vært med på å finansiere og dermed styrke det gode naboskapet her i nord. Den norske generalkonsulen i Murmansk, som også deltok, ble invitert til å besøke Finnmark.  

Inviteres til Arctic Race

Under møtet fikk Marina Kovtun overlevert en invitasjon til å delta på årets store sykkelbegivenhet i Finnmark, Arctic Race.

Hun så også frem til å arrangere 75-års jubileet for frigjøringa av Finnmark i 2019 sammen med Finnmark.

Ungdomspolitisk samarbeid og fotball-VM

Lederen av den regionale Dumaen i Murmansk lanserte et initiativ om ungdomspolitisk samarbeid med Finnmark.

Videre ble det nevnt under møtet at fotball-VM i Russland har åpnet for visumlettelser, noe som kan være et eksempel til etterfølgelse for arrangement i Barentsregionen.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS