Pressemelding

Sveinung Stensland, Stortingsrepresentant for Høyre - 03.07.2018

EØS gir god helse!

På samme tid som EØS-motstanderne fortsetter sin kamp mot EØS-avtalen og mot et tettere samarbeid med Europa, drar flere tusen nordmenn på ferie i Europa. En av fordelene med de nære relasjonene til kontinentet er at vi kan reise enkelt og passfritt, men en fordel som sjeldent kommer frem i debatten om EØS, er fordelene det gir oss ved eventuell sykdom på ferie.

Det er alltid kjedelig å bli syk. Ekstra kjedelig er det om man er på ferie og ikke vet hvor man skal henvende seg. EØS-avtalen gir oss heldigvis rett på samme helsehjelp som innbyggerne i landet når du befinner i, så lenge du oppholder deg i et av de 31 andre EØS-landene eller Sveits. 

Det europeiske helsetrygdekortet sikrer deg samme tilbud som innbyggerne i landet du ferierer i. Før du reiser bør du derfor passe på at dette kortet er gyldig, og huske å ta det med deg. Det kan bli dyrt å glemme det. For eksempel kan et besøk på akutten i Reykjavik koste det tidobbelte uten kortet. Ordningen gir deg trygghet også dersom uhellet skulle være ute i ferien. Dette er takket være EØS-avtalen. 

Med EØS-avtalen er vi en del av det europeiske fellesskapet med like rettigheter uavhengig av hvilket EØS-land vi besøker. Sikkerheten om at man blir tatt vare på i uforutsette situasjoner på ferien eller annen utenlandsreise, er kanskje den viktigste forutsetningen for at nordmenn kan reise så mye som vi gjør. Vi reiser mye mer enn før, og flere tusen nordmenn får årlig bruk for det europeiske helsetrygdkortet. 

Retten til helsehjelp på ferie benyttes av flere tusen nordmenn hvert år. Dette er bare en av mange fordeler med EØS-avtalen som gjør livet enklere for hver og en av oss. 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS