Pressemelding

Linda Kristine Kristiansen - 09.10.2017

Bok og Foredrag av Carl Fredrik Normann. Tidløs Medisin; På leting etter den glemte helhet.

I disse dager gjester forfatter, journalist, filmskaper og fotograf Carl Fredrik Normann Alta, Måsøy og Hammerfest med sin bok og foredrag; Tidløs medisin; På leting etter den glemte helhet. 

Onsdag 11 oktober blir han å finne på Alta bibliotek kl 13.00-14.00 og på Måsøy Folkebibliotek kl 19.00-20.00.

Torsdag 12 oktober blir han å finne i Hammerfest kl 19.00

Vedlagt finner du informasjon om forfatteren, boken og foredraget samt et utvalg tidligere avisartikler. Ta gjerne kontakt med Carl Fredrik direkte på telefon 90871225. Håper dette er av interesse. 

TIDLØS MEDISIN – På leting etter den glemte helhet.

Innhold:
I 2015 lanserte forlaget Mind Games boka Tidløs Medisin. Den 200 siders innbundne boka som er skrevet av Carl Fredrik Normann er en dokumentarisk sakprosa om en reise etter glemt helhet. Carl Fredrik er debutant som forfatter. Han er en samfunnsengasjert filmskaper med et stort antall filmer bak seg.
I arbeidet med å lage dokumentarfilmer for kommuner og næringsliv, ble han mer og mer nysgjerrig på hva som lå bak beslutningsprosessene. Et lekent grep med seks «medisinflasker» i intervju med lokalpolitikere, på jakt etter deres prioriteringer og verdiforankring, endte opp med en fascinerende samfunnsmessig modell som forklarer sammenheng. Denne tenkemåten skulle vise seg å være beslektet med et gammelt Lakotaindiansk utviklingssymbol. Flere års selvstudier av filosofisk litteratur, tilknyttende faglitteratur og gammel visdom endte opp i en skriveprosess med stoff til fire bøker.
Et viktig tema er menneskers opparbeidelse av vilje i kyst- og bygdekulturen. Her viser den gamle kunnskapen hvor viktig det er å jobbe nær naturen for å bli hele mennesker. Det gamle symbolet setter også dannelse, utdanning, kultur, miljøutfordringer, næringsliv og velferd inn i en sammenheng. 
Flere fagfolk innen filosofi, sosialantropologi, psykologi og næringsliv har oppdaget det unike ved denne boka. Thomas Hylland Eriksen, Astri Hognestad, Henrik Syse, Guttorm Fløistad og Per Brodal bl.a. er noen som har latt seg overraske av bok og prosjekt. 
Tidløs Medisin er en annerledes filosofibok, skrevet av en mann som egentlig er filmskaper, men som tar oss med i sin oppdagelsesreise og bevisstgjøringsprosess - mot urgammel visdom. Forfatteren evner å engasjere helt nye lesergrupper inn i filosofiens og visdommens verden, nettopp fordi han er autodidakt. 
Boken er nå på andre opplag og er solgt i ca 2700 eksemplarer.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS