Pressemelding

Geir Adelsten Iversen, Finnmark Senterparti - 06.07.2017

3000 tonn

Sandberg & co farer med halvsannheter: Det er korrekt at de 3000 tonnene (som det var i utsikt til at Mehamn skulle få) kan ikke tildeles kommunen som innehaver av kvoterettighetene, men departementet har hjemmel til å fordele en kvote til fiskere som bor i visse distrikter, noe Sandberg har benektet, bl.a. i Vardø. Altså kan minister Sandberg tildele fiskere hjemmehørende i for eksempel Mehamn 3000 ekstra tonn utover det grunnlag for fiske som følger av fartøykvotene generelt. Se havressurslovas forarbeider Ot.prp. nr. 20 2007– 2008. Om lov om forvaltning av viltlevande marine ressursar (havressurslova) s. 186:

"Tredje ledd første punktum gjev departementet heimel til å fastsetje distriktskvotar. Distriktskvoten kan fastsetjast som ein del av den nasjonale kvoten eller som ein del av kvoten til ei eller fleire fartøygrupper. Det kan setjast som vilkår for tildeling av distriktskvote at han skal leverast for tilverking ved landanlegg i bestemte distrikt. Dette er ei vidareføring av saltvassfiskelova § 4 andre ledd. Distriktskvotar er nærare omtala i kapittel 6.2.5 og 6.7. Poenget er såleis å fastsetje at ein del av den nasjonale kvoten eller gruppekvoten kan komme landanlegga i bestemte område eller distrikt til gode. Det kan også fastsetjast kva for anlegg slik fangst skal landast til og krav til dette, til dømes slik at dei anlegga som fangsten skal landast til, må foredle fangsten.

Avhengig av kva distrikt eller type landanlegg ein ønskjer å fremme ved bruk av distriktskvotar, kan styresmaktene fastsetje i kva grad fartøya kan foredle fangsten om bord. Det kan også setjast vilkår knytt til kva for tilstand fangsten skal leverast i. Det kan til dømes setjast som vilkår at fangsten skal leverast fersk eller at det gjeld andre vilkår for foredlingsgraden. På same måte kan styresmaktene velje ut kva for distrikt eller anlegg som skal prioriterast for levering av distriktskvotar. Departementet kan etter tredje ledd andre punktum fastsetje nærare reglar om fordeling av og vilkår for utnytting av distriktskvoten".

FrP kan tydeligvis ikke kjenne til den lov som de gjennom sin fiskeriminister er satt til å forvalte. Dersom Senterpartiet kommer i posisjon vil vi tildele distriktskvoter til områder av Finnmark som gjennom salg av kvoterettigheter og fiskeriministeres unnfallenhet mht. leveringsplikt har blitt "loppet for" fiskerettigheter.

Geir Adelsten Iversen

Finnmark Senterparti

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS